"Ελληνική Παράδοση". Δελτίο Τύπου

Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Χαλανδρίου
Φιλ. Εταιρείας & Τομπάζη 18, Χαλάνδρι 15232 τηλ. 2106820464
email: aetopoli@otenet.gr

Δελτίο Τύπου

«Ελληνική Παράδοση»

Με τις καλύτερες εντυπώσεις ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 13/1/2014 ο κύκλος "Ελληνική παράδοση" του Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Χαλανδρίου. Για 2 μήνες εξαίρετοι ακαδημαϊκοί, μελετητές, λαογράφοι με τη συμμετοχή μουσικών και χορευτών οδήγησαν το ακροατήριο σε ένα ταξίδι σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας υπό την επιμέλεια της Μαρίνας Πράπα . Με παράλληλες εκδηλώσεις, εργαστήρια παραδοσιακών χορών για παιδιά και ενήλικες, επίδειξη τοπικών ενδυμασιών, κάλαντα και χορούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, την υποστήριξη της μουσειολόγου κας Τάνιας Βελίσκου, της αρχαιολόγου κας Μαρίας Πασσά-Κώτσου και την συμμετοχή του περιφερειακού τμήματος χορού του Λυκείου Ελληνίδων Χαλανδρίου, το Αετοπούλειο μας έφερε πιο κοντά στις ρίζες μας. 

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει στους τρεις λαμπρούς ομιλητές που σήκωσαν το βάρος των διαλέξεων στην αίθουσα του Αετοπούλειου. Ευχαριστούμε την κα Αικατερίνη Πολυμέρου-Καμηλάκη, Δρ φιλ, Διευθύντρια Κέντρου Ερεύνης Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών και τη χορευτική ομάδα ένωσης Κρητών Χαλανδρίου ,τον κο Νίκο Ζουρνατζίδη, Ερευνητή της Ποντιακής παράδοσης -Συγγραφέα και τη χορευτική ομάδα Ποντίων Χαλανδρίου και τέλος τον ανεξάντλητο κο Αλέξανδρο Λαμπρίδη, Έφορο Πολιτισμού της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος που με τη συνοδεία της μπάντας των αδελφών Μαγκλάρα και του Πολυφωνικού Αετόπετρας Ιωαννίνων έκλεισαν εμφατικά τις εκδηλώσεις για την «Ελληνική παράδοση»

Ο υπεύθυνος του Αετοπούλειου 

Κωνσταντίνος Αγγελής

Δείτε Ε Δ Ω φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις.

Διαβάστε Ε Δ Ω το Πρόγραμμα των εκδηλώσεων που ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2013 και ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες (Ιαν. 2014)